Nostalgia-TV
NOSTALGIA-TV

ETUSIVU YOUTUBE TV-AJANKUVAT STRIIMI SIVUKARTTA PALAUTE

YLE TV2:n tunnukset

Yle TV2 on yksi Yleisradio Oy:n omistamista neljästä televisiokanavasta. Sisarkanavansa Yle TV1:n tavoin TV2 on julkisen palvelun kanava, jolla ei esitetä mainoksia. Rahoitus tapahtuu verovaroin. TV2:n keskustoimitus sijaitsee Tampereen Ristimäessä Tohloppi-järven vieressä. TV2:n ohjelmisto on enimmäkseen sisältänyt kanavan omatuotanteista kotimaista draamasarjaa, musiikkiohjelmaa, lastenohjelmaa, urheilua, komediaa ja ajankohtaisohjelmaa. Näiden lisäksi kanava on esittänyt myös kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia sekä ulkomaisia TV-sarjoja. TV2 aloitti lähetyksensä 7. maaliskuuta 1965 nimellä TV-ohjelma 2. Kanavan edeltäjä oli Tesvisio, jonka Yle osti vuonna 1964. Kanava nimettiin TV2:ksi vuonna 1971 ja jälleen YLE TV2:ksi 27. elokuuta 2001. Nykyinen nimi Yle TV2 on ollut käytössä 5. maaliskuuta 2012 alkaen. (Lähde: Wikipedia)

01.03.1965–24.12.1965

Yleisradion joutsenet

YLE TV2:n ensimmäisessä tunnuksessa on musta tausta, jossa valkoisia viivoja. Keskellä on soikio jossa lukee teksti "TV-ohjelma 2."

Musiikki: Tunnuksen aikana kuuluu "plim-plam-plom" väliaikamerkkiä.

Saatavuus: Tunnusta esitettiin televisiossa ohjelmalähetyksen aluksi ja lopuksi.

24.12.1965–31.12.1991

Yleisradion joutsenet Yleisradion joutsenet Yleisradion joutsenet

YLE TV2:n toisessa tunnuksessa on sininen tausta, jonka päällä neljä joutsenta kohtaa toisensa muodostaen vinoneliön. Neliön sisäpuolen yläosaan ilmestyy sana ”Yleisradio” ja alaosaan teksti ”TV 1”. YLE TV1:lla oli sama tunnus, paitsi neliöön ilmestyi teksti Yleisradio TV 1. Tunnus otettiin käyttöön 1. maaliskuuta 1965, jolloin TV2 aloitti lähetyksensä. Tunnus esitettiin viimeisen kerran televisiossa 31. joulukuuta 1991.

Trivia: Tunnuksen suunnitteli E. Räty, joka suunnitteli myös Suomen Television tunnuksen.

Variantit:

 • Jos TV2:n ohjelmalähetys alkoi tai loppui ruotsinkielisellä ohjelmalla, esitettiin tunnuksesta versio jossa vinoneliön sisäpuolelle ilmestyi sana ”Rundradion”.
 • 1960- ja 1970-luvuilla tunnuksesta lähettiin mustavalkoista harmaataustaista versiota, joka korvattiin värisellä 1970-luvun lopussa.

Musiikki: Tunnuksen aikana kuuluu puhallinsoittimilla soitettu sävel, joka on aluksi hiljainen mutta kovenee loppua kohden.

Saatavuus: Tunnusta esitettiin televisiossa ohjelmalähetyksen aluksi ja lopuksi. Tunnusta saatettiin esittää myös ennen MTV:n ohjelmaosuuksia ja niiden jälkeen. Tunnuksen löytää Ylen Elävästä Arkistosta sekä useista YouTubeen ladatuista vhs-nauhoituksista.

1971–1987

YLE TV2:n kolmas tunnus ei ollut varsinainen tunnusfilmi, vaan päivittäin vaihtuva valokuva, johon on liitetty satunnaiseen kohtaan TV2:n silloinen logo. Yleensä valokuvat olivat luontoaiheisia. Tunnus oli käytössä 1970-luvulta vuoteen 1987.

Lisäksi TV2 esitti ohjelmien jälkeen vuosina 1971-1976 mustavalkoisen tunnuksen, jossa luki vain Oy YLEISRADIO Ab ja näkyi TV2:n logo. Vuonna 1976 otettiin käyttöön tunnus, jossa näkyi kyseisen ohjelman tuottanut toimitus, esimerkiksi OY YLEISRADIO AB TV2 VIIHDETOIMITUS 1976. Tunnusten esittäminen jatkui vuoteen 1987.

Tunnuksen valokuvat:

 • 13. elokuuta 1981 tunnuksessa oli kuva joutsenesta, joka on lähdössä joen pinnasta lentoon. Logo on oikeassa alakulmassa.
 • 16. heinäkuuta 1985 tunnuksessa nähtiin kuva ihmisestä, joka purjehtii järvellä pienellä purjevenellä. Logo on kuvan oikealla puolella, lähes rannan ja järven reunalla.
 • 16. tammikuuta 1986 tunnuksessa oli kuva tilhistä, joka istuu pihjalanmarjapuun oksalla. Logo on kuvan vasemmassa ylälaidassa.
 • 23. toukokuuta 1986 tunnuksen kuvassa oli puu metsässä, jonka kyljessä on linnunpönttö. Puun taustalla näkyy useita muita puita. Logo on kuvan alapuolella.

Musiikki: Tunnuksen aikana kuuluu kellopelillä soitettu osa Tammerkosken sillalla-kansanlaulua. Mustavalkoinen tunnus oli hiljainen.

Saatavuus: Tunnusta esitettiin televisiossa ennen MTV:n ohjelmaosuuksia ja niiden jälkeen. Joskus ennen MTV:n osuuksia tämän tunnuksen sijaan saatettiin esittää sininen joutsentunnus. Tunnuksen voi nähdä useissa YouTubeen ladatuissa VHS-nauhoituksissa. Tunnuksessa on nähty paljon enemmän valokuvia kuin tässä esitellyt.

1987–1990

TV2:n tunnus TV2:n tunnus Lastenohjelmien toimitus (1989)

YLE TV2:n neljännessä tunnuksessa on valkeanharmaa tila, johon ilmestyy pyörien TV2:n silloinen logo. Logo pysähtyy kuvan keskelle ja sen alle ilmestyy sininen palkki, jonka sisällä lukee Y L E. Logo näkyy myös varjona tilan lattialla. Tunnusta esitettiin vuosina 1987–1990.

Välillä hyvin harvoin lähetettiin tunnusta, jossa TV2:n ja MTV:n silloiset logot ovat vierekkäin tummansinisellä taustalla.

Musiikki: Tunnuksen aikana kuuluu kitaralla ja kellopelillä soitettu tunnussävel, joka on osa Tammerkosken sillalla-kansanlaulua. Toinen tunnus oli hiljainen.

Saatavuus: Päätunnusta esitettiin televisiossa ennen MTV:n tai FST:n ohjelmaosuuksia ja niiden jälkeen. Nykyään se on nähtävillä Ylen Elävässä Arkistossa ja joissakin YouTubeen ladatuissa VHS-nauhoituksissa. TV2/MTV-tunnusta saatettiin esittää MTV:n ohjelmaosuuksien jälkeen sen sijaan, että olisi esitetty MTV:n ja TV2:n omat tunnarit.

1990–31.12.1992

TV2:n tunnus

YLE TV2:n viidennessä tunnuksessa esiintyy sininen aaltoileva liina mustalla taustalla. Liina lähestyy koko ajan katsojaa ja sen päälle ilmestyy sinisiä viivoja, jotka muodostavat edellisestä tunnuksesta tutun TV2:n logon. Tunnusta esitettiin vuosina 1990–1992.

Variantit:

 • Ennen MTV:n tai FST:n ohjelmaosuuksia esitettiin tunnus, jossa TV2:n logo hajoaa sinisiksi viivoiksi, jotka häivytetään ja liina katoaa lopulta taustalle.

Musiikki: Tunnuksen aikana kuuluu saksofonilla ja kosketinsoittimilla soitettu tunnussävel. Ennen MTV:tä ja FST:tä esitetyn tunnuksen musiikki oli sama, mutta erilaisena sovituksena.

Saatavuus: Tunnusta esitettiin televisiossa ennen MTV:n tai FST:n ohjelmaosuuksia ja niiden jälkeen. Nykyään se on nähtävillä useissa YouTubeen ladatuissa VHS-nauhoituksissa.

1.1.1993–10.8.1997

YLE TV2:n kuudennessa tunnuksessa esiintyy pyörivä, yleensä vihreänvärinen soikio, joka sisällä oli leveä valkoinen kakkonen. Kakkosnumero on hyvin samankaltainen kuin BBC Two:n tuolloinen logo. TV2:n varsinainen logo oli paljon pienempi soikio. Tunnus esitettiin ensimmäisen kerran 1. tammikuuta 1993 ja viimeisen kerran 10. elokuuta 1997.

Variantit:

 • Toisinaan tunnuksen soikio oli erivärinen, kuten tummanpunainen, lila tai tummanvihreä.

Musiikki: Tunnuksen musiikkina on rauhallinen huilulla soitettu sävel.

Saatavuus: Tunnus esitettiin televisiossa ohjelmalähetyksen aluksi ennen ensimmäistä ohjelman kuulutusta ja lopuksi ennen Yleisradion rengastunnusta, sekä ennen FST:n ohjelmaosuuksia tai niiden jälkeen. Nykyään se on nähtävillä useissa YouTubeen ladatuissa VHS-nauhoituksissa.

11.8.1997–7.1.2001

YLE TV2:n seitsemännessä tunnuksessa on tunnelmallinen, sininen tausta, jonka päällä näkyy paljon kuvia luonnosta sekä vedessä uiskenteleva joutsen. Lopulta joutsen muuttuu TV2:n silloiseksi logoksi eli sinipunaiseksi soikioksi. Tunnus lähetettiin ensimmäisen kerran 11. elokuuta 1997 ja viimeistä kertaa tammikuussa 2001.

TV2 esitti lisäksi tunnusta, jossa pyörähtää maapallo mustalla taustalla. Maapallo muuttuu pian leveäksi kakkosnumeroksi, joka pienenee soikeaksi kakkoseksi. Kakkonen muuttuu TV2:n soikologoksi ja sen alle ilmestyy teksti KANSAINVÄLINEN OHJELMAHANKINTA.

Trivia: Päätunnuksen loi ja suunnitteli Hugo Kiekeben ja musiikin sävelsi Ile Kallio.

Variantit:

 • Jokaisen TV2:n omatuotantoisen ohjelman jälkeen lähetettiin lyhennetty versio tunnuksesta, jossa näkyi pelkkä TV2:n logo ja puolet tunnuksesta oli leikattu pois. Tämä versio oli hieman kirkkaampi kuin alkuperäinen tunnus. Tunnusta esitettiin lisäksi ennen FST:n ohjelmaosuuksia tai niiden jälkeen.
 • Toisinaan TV2:n ohjelmamainosten ja kuulutusten välillä saatettiin esittää tunnus, jossa vain vilahti TV2:n logo päätunnuksen teemassa.

Musiikki: Sinitaustaisen tunnuksen aikana kuuluu rauhallinen ja rauhoittava tunnusmusiikki. Mustataustainen tunnus on hiljainen.

Saatavuus: Päätunnus esitettiin televisiossa ohjelmalähetyksen aluksi ja lopuksi. Variantteja siitä lähetettiin edellämainittuina aikoina. Mustataustaista tunnusta lähetettiin jokaisen TV2:n ulkomailta ostetun ohjelman jälkeen. Nykyään ne ovat nähtävillä useissa YouTubeen ladatuissa VHS-nauhoituksissa. Päätunnus on nähtävillä myös Ylen Elävässä Arkistossa.

8.1.2001–6.10.2002

YLE TV2:n kahdeksannessa tunnuksessa on tummansininen, hieman räikeä tausta, johon ilmestyy TV2:n silloinen logo eli sama kakkonen kuin aikaisemmissa tunnuksissa, mutta ilman soikiota. Tunnuksessa lentää joutsen ja logon alle ilmestyy teksti Tervetuloa Kakkoselle!. Joutsen asettuu lopuksi logon alle uimaan kuin järvellä. Tunnus otettiin käyttöön 8. tammikuuta 2001 ja siitä luovuttiin 7. lokakuuta 2002.

Variantit:

 • Tunnuksesta oli myös versio, jossa logon alle ilmestyy teksti Hyvää yötä Kakkoselta.

Musiikki: Tunnuksen aikana kuuluu syntetisaattorilla soitettu tunnussävel.

Saatavuus: Tervetuloa Kakkoselle!-tunnusta esitettiin ohjelmalähetyksen aluksi ja Hyvää yötä Kakkoselta-tunnusta ohjelmalähetyksen lopuksi. Jälkimmäinen tunnus on nähtävillä YouTubessa, mutta toista tunnusta ei ole saatavilla.

7.10.2002–29.5.2005

YLE TV2:n yhdeksännessä tunnuksessa ilmestyy nopeasti vaaleansininen tausta ja sen päälle TV2:n silloinen logo. Tunnus otettiin käyttöön 7. lokakuuta 2002 ja siitä luovuttiin 30. toukokuuta 2005.

TV2:lla oli myös tunnus, jossa on valkoinen tausta, sen keskellä kanavan logo sinisellä pohjalla ja teksti HYVÄÄ YÖTÄ. Hetken kuluttua näkymäksi vaihtuu takaperin käännetty versio päätunnuksesta, jossa TV2:n logo katoaa vaaleansiniselle taustalle. Lopuksi tausta poistuu näkyvistä.

Musiikki: Päätunnuksen aikana kuuluu sama tunnussävel kuin edellisessä tunnuksessa, mutta uudelleen soitettuna. HYVÄÄ YÖTÄ-tunnuksen aikana kuuluu erilainen sävel.

Saatavuus: Päätunnusta esitettiin ohjelmalähetyksen aluksi sekä ennen FST:n ohjelmaosuuksia ja niiden jälkeen. HYVÄÄ YÖTÄ-tunnusta esitettiin ohjelmalähetyksen lopuksi. Molemmat tunnukset ovat nähtävissä YouTubessa.

30.5.2005–3.9.2007

YLE TV2:n kymmenennessä tunnus on viivoista muodostuva kakkonen, joka oli myös TV2:n logo. Tunnuksen taustaväri vaihteli kanavien tunnusvärien mukaan, joita oli neljä: keltainen, oranssi, vihreä ja valkoinen. Välillä tunnuksessa saattoi esiintyä myös ihmisiä tai esineitä. Toisinaan kakkoslogo ei näkynyt kokonaan tunnuksesta, vaan siitä näkyi vain ylä- tai alaosa. Tunnukset otettiin käyttöön 30. toukokuuta 2005 ja niistä luovuttiin 3. syyskuuta 2007.

Versiot tunnuksesta ja niiden esitysajat (ellei toisin mainittu, tunnusta esitettiin koko ajan TV2:lla):

 • Ensimmäisessä versiossa vihreä kakkonen muodostuu valkoiselle taustalle.
 • Toisessa versiossa valkoinen kakkonen muodostuu vihreälle taustalle
 • Kolmannessa versiossa valkoisen kakkosen alaosa muodostuu vihreälle taustalle.
 • Neljännessä versiossa valkoisen kakkosen yläosa ilmestyy vihreälle taustalle. Kakkosen päälle ilmestyy keltaisia, oransseja ja valkoisia kukkia. Tätä tunnusta esitettiin vain kesäaikaan.
 • Viidennessä versiossa valkoisen kakkosen alaosa muodostuu vihreälle taustalle. Kakkosen päälle ilmestyy tv-studion valoja. Tätä tunnusta esitettiin vain ennen elokuvia.
 • Kuudennessa versiossa valkoisen kakkosen alaosa muodostuu vihreälle taustalle. Kuvaan ilmestyy tontuksi pukeutunut tyttölapsi, joka osoittaa eri kohtia ruudusta, jolloin kuvaan ilmestyy tähtiä, joka häviävät yksi kerrallaan. Tunnusta esitettiin vain joulun aikaan.
 • Seitsemännessä versiossa valkoinen kakkonen muodostuu keltaiselle taustalle. Tunnusta esitettiin vain lastenohjelmien aikana.
 • Kahdeksannessa versiossa valkoinen kakkosen alaosa muodostuu keltaiselle taustalle. Tunnusta esitettiin vain lastenohjelmien aikana.
 • Yhdeksännessä versiossa valkoinen kakkosen alaosa muodostuu keltaiselle taustalle. Tunnusta esitettiin vain lastenohjelmien aikana.
 • Kymmennessä versiossa valkoinen kakkosen alaosa muodostuu keltaiselle taustalle. Kakkosen edessä on olohuoneen sohva ja pöytä, joilla iloiset lapset hyppivät hetken lelujen kanssa, kunnes asettuvat lopulta sohvalle televisiota katsomaan. Tunnusta esitettiin vain lastenohjelmien aikana.
 • 11. versiossa valkoinen kakkosen alaosa muodostuu keltaiselle taustalle. Kakkosen edessä on tyttö keinuu rengaskeinulla pojan antaessa hänelle vauhtia. Tunnusta esitettiin vain lastenohjelmien aikana.
 • 12. versiossa valkoinen kakkonen muodostuu oranssille taustalle. Tunnusta esitettiin erityisesti ohjelmalähetyksen aluksi.
 • 13. versiossa valkoisen kakkosen alaosa muodostuu oranssille taustalle. Kakkosen edessä ovat nuori mies ja nainen, jotka tekevät tanssiliikkeitä.
 • 14. versiossa valkoisen kakkosen alaosa muodostuu oranssille taustalle. Kakkosen edessä leijailee lumihiutaleita. Tunnusta esitettiin vain joulunaikaan.
 • 15. versiossa oranssi kakkonen muodostuu valkoiselle taustalle.
 • 16. versiossa oranssin kakkosen alaosa muodostuu valkoiselle taustalle. Kakkosen eteen putoaa lehti.
 • 17. versiossa oranssin kakkosen alaosa muodostuu peltomaiseman eteen. Kakkosen eteen pellolle ilmestyy ruskea nojatuoli.

Musiikki: Tunnusten aikana kuului sama tunnussävel, joka oli esitetty eri soittimilla tunnuksesta riippuen. Tunnuksen aikana saattoi kuulla taustaääniä, kuten lasten kirkumista, kengän narahtelua lumessa, vesipisaroiden tippumista tai kukonlaulua.

Saatavuus: Tunnuksia esitettiin televisiossa ennen TV2:n ohjelmien alkua. Joitakin tunnuksia esitettiin tiettyyn vuodenaikaan ja tiettyjen ohjelmien yhteydessä. Lastenohjelmien aikana esitettiin vain keltataustaisia tunnuksia ja iltaohjelmien aikana vihreätaustaisia. Ohjelmalähetyksen aluksi esitettiin oranssitaustainen tunnus. Nykyään tunnuksia voi nähdä useissa YouTubeen ladatuissa VHS-nauhoituksissa. Tunnuksia on saattanut olla muitakin kuin tässä esitellyt.

3.9.2007–3.10.2010

YLE TV2:n 11. tunnuksessa esiintyy kuutio, jonka sivuissa on tuttu TV2:n logo. Kuutio seikkaili tai pyöri eri tavoilla tunnuksessa, josta esitettiin eri versioita. Usein kuutio myös avautui ja sisältä saattoi tulvia joskus esimerkiksi perhosia, nuotteja ja lintuja. Kanavan värit olivat edelleen samat, eli keltainen, oranssi, vihreä ja valkoinen. Värit olivat kuution sivuissa, tosin joskus kuutiossa oli vain yhtä väriä. Tunnukset otettiin käyttöön 3. syyskuuta 2007 ja niistä luovuttiin 3. lokakuuta 2010.

Trivia: Tunnukset olivat periaatteessa samoja kuin edelliset, mutta ne olivat saaneet osakseen hienosäätöä.

Versiot tunnuksesta ja niiden esitysajat (ellei toisin mainittu, tunnusta esitettiin koko ajan TV2:lla):

 • Ensimmäisessä versiossa erivärinen kuutio ilmestyy valkoiselle taustalle.
 • Toisessa versiossa valkoinen kuutio pyörähtää nopeasti valkoisella taustalla
 • Kolmannessa versiossa erivärinen kuutio ilmestyy valkoiselle taustalle ja avautuu, jolloin sen sisältä turvii perhosia.
 • Neljännessä versiossa keltainen kuutio ilmestyy valkoiselle taustalle. Tätä versiota esitettiin vain lastenohjelmien aikana.
 • Viidennessä versiossa kaksi iloista lasta leikkii useilla kuutiolla ja kasaavat niistä tornin, joka romahtaa. Valkoiselle taustalle ilmestyy oranssin kakkosen alaosa. Tätä versiota esitettiin vain lastenohjelmien aikana.
 • Kuudennessa versiossa oranssi kuutio ilmestyy valkoiselle taustalle.
 • Seitsemännessä versiossa kuutio hajoaa ja kääntyy, jolloin sen toiselta puolelta paljastuu Suomen lippu. Tätä versiota esitettiin vain itsenäisyyspäivinä.
 • Kahdeksannessa versiossa erivärinen kuutio lentelee ympäriinsä vihreällä taustalla ja välillä hajoaa, kunnes lopulta palaa normaaliksi pysähtyen kuvan vasemmalle puolelle.
 • Yhdeksännessä versiossa erivärinen kuutio pomppii ympäriinsä taustalle ja avautuu, jolloin sen sisältä paljastuu elokuvateatterin projektorin valoa. Tätä versiota esitettiin vain ennen elokuvia.
 • 10. versiossa erivärinen kuutio pomppii vihreään tilaan, jonka seinissä on kukkakuvioita. Kuutio avautuu ja sen sisältä tulvii pääsiäismunia, joita lentää hieman kuutiosta ulospäin. Tätä versiota esitettiin vain pääsiäisen aikaan.
 • 11. versio on muuten sama pääsiäisaiheinen tunnus kuin edellinen, mutta tilan väri on keltainen. Versiota esitettiin vain lastenohjelmien aikana.
 • 12. versiossa erivärinen kuutio pomppii vihreään tilaan, jonka seinissä on kukkakuvioita. Kuutio avautuu ja sen sisältä tulvii kukkakimppujaosta ulospäin. Tätä versiota esitettiin vain pääsiäisen aikaan.
 • 13. versiossa erivärinen kuutio liikkuu hetken valkoiselle taustalla kunnes peittää koko ruudun, jolloin tausta muuttuu oranssiksi ja kuvaan ilmestyy tähtikuvio. Tätä versiota esitettiin vain joulun aikaan.
 • 14. versiossa erivärinen kuutio pyörii oranssilla taustalla, jolla näkyy tähti- ja sydänkuvioita. Tätä versiota esitettiin vain joulun aikaan.
 • 15. versiossa erivärinen kuutio pyörii vihreällä taustalla, jolla näkyy tähtikuvioita. Tätä versiota esitettiin vain joulun aikaan.

Musiikki: Tunnusten aikana kuului samoja tunnussäveliä kuin vuosien 2005–2007 tunnuksessa. Vuosina 2009 ja 2010 esitettiin myös uusia tunnussäveliä.

Saatavuus: Tunnuksia esitettiin televisiossa ennen TV2:n ohjelmien alkua. Joitakin tunnuksia esitettiin tiettyyn vuodenaikaan ja tiettyjen ohjelmien yhteydessä samaan tapaan kuin vuosien 2005–2007 tunnuksia. Nykyään tunnuksia voi nähdä useissa YouTubeen ladatuissa VHS- ja digiboksinauhoituksissa. Tunnuksia on saattanut olla muitakin kuin tässä esitellyt.

4.10.2010–16.2.2012

YLE TV2:n 12. tunnukset olivat katsojien itse kuvaamia. Tuttu kuutiologo oli myös mukana tunnuksissa ja ilmestyi yleensä kuvan vasempaan tai oikeaan laitaan erivärisen taustan päälle. TV2:n väreinä olivat edelleen keltainen, oranssi, vihreä ja valkoinen, mutta eivät enää saman sävyisinä kuin aiemmin. Katsojat pystyivät lähettämään kuvaamiaan videopätkiä postitse TV2:lle, jonka väki valitsi niistä mieleisensä ruutuun. Tunnuksen sisältönä oli elävä elämä. TV2 toivoi katsojilta "elävää kuvaa harrastuksesta, urheilusta, leikistä, ruoanlaitosta tai lemmikkieläimistä. Kuvia työstä, ilosta, surusta, uimahallista, ulkohuussista, aamuista, illoista, vuorikiipeilystä, perhosten keräilystä, vauvoista, isovanhemmista, isästä, äidistä". Tunnukset otettiin käyttöön 4. lokakuuta 2010 ja niistä luovuttiin 16. helmikuuta 2012.

TV2 kertoo enemmän tunnuksista arkistoiduissa tiedotteessaan.

Variantit:

 • TV2:n ohjelmalähetyksen lopuksi sekä ennen klo 22 jälkeen esitettyjä ohjelmia esitettiin tunnus, jossa sininen kuutio leijuu tähtitaivaalla ja lähestyy katsojaa kadoten lopulta. Tämä tunnus oli ainoa, jossa ei ollut katsojien kuvaamaa materiaalia.

Musiikki: Tunnusten aikana kuului tunnussävel, josta etsittiin eri versioita.

Saatavuus: Tunnuksia esitettiin televisiossa ennen jokaista TV2:n ohjelmaa ja ohjelmalähetyksen aluksi. Kukin tunnus näkyi televisiossa kahden kuukauden ajan 30 muun tunnarin kanssa, paitsi ohjelmalähetyksen lopuksi lähetetty tunnus, jota esitettiin koko ajan. Nykyään tunnuksia voi nähdä useissa YouTubeen ladatuissa VHS- ja digiboksinauhoituksissa. Tunnuksia on ollut paljon enemmän kuin tässä esitellyt.

16.2.2012-5.3.2012

YLE TV2:n 13. tunnukset oli väliaikaisia tunnuksia ennen uutta ilmettä. Väliaikaisissa tunnuksissa on valkoinen tausta johon piirtyy pastelliväreillä tehty Kakkonen. Tunnukset otettiin käyttöön 16. helmikuuta 2012 ja niistä luovuttiin 5. maaliskuuta 2012.

Musiikki: Tunnuksen aikana soi TV2:n tuolloinen tunnussävel erilaisella sovituksella.

Saatavuus: Tunnusta esitettiin ennen jokaista TV2:n ohjelmaa

5.3.2012–2018

YLE TV2:n nykyiset tunnarit ovat olleet käytössä 5. maaliskuuta 2012 alkaen. Tunnuksissa näkyy lyhyitä videopätkiä posiitivisista tai hauskoista tilanteista ja tunnuksen loppuun ilmestyy TV2:n nykyinen logo. Aluksi logon alle ilmestyi myös TV2:n slogan Yllätä itsesi, mutta sitä ei ole näkynyt vuodesta 2014. Sen sijaan tunnarin kuvan muuttuu hetkeksi violetiksi logon ilmestyttyä.

Musiikki: Tunnuksen aikana soi minimalistinen tunnussävel, josta esitetään eri versiota.

Saatavuus: Tunnuksia esitetään nykyisin TV2:lla ennen jokaisen ohjelman alkamista sekä ohjelmalähetyksen aluksi ja lopuksi.

Kooste TV2:n tunnuksista ja kanavailmeistä

Päivitetty 2.2.2018

 

 

© Nostalgia-TV Productions